The Losers vs Kill Bill

Jag är väl inte den enda i världen som upptäckt den coola och otroligt snygga Zoe Saldana efter succén med Avatar. Jag tycker hon verkar vara helskön som människa och har dessutom en otroligt bra smak vad gäller kläder. Nu borde hon väl dessutom kunna välja och vraka bland en massa manus och filmer. Därför blir jag lite skeptisk till hennes nya film som har premiär i slutet av april. The Losers.

Filmen handlar om ett gäng CIA-agenter som har blivit förrådda och lämats för att dö. Truppen skickas till den bolivianska djungeln där de ska leta upp mannen som stod bakom denna kupp, en mäktig fiende som helt enkelt kallas Max. Max är dessutom på väg att organisera ett globalt krig. På vägen stöter de på Zoe Saldana's rollfigur Aisha som har sina egna  hämndplaner på Max.

Zoe Saldana as Aisha.Okey, är det bara jag eller har den är filmen alldeles för mycket likhet med Kill Bill? De enda skillnaderna är väl egentligen att "The Bride" är utbytt mot Aisha och istället för att arbeta ensam så får hon hjälp. Och Bill har bytts mot Max. Nu är det ju även så att filmen är baserad på en serietidning så att kalla filmen en Rip-off är ju faktiskt uteslutet. Jag loggade in på Imdb för att ta del av andras åsikter om denna film och tydligen är det ingen annan än jag som såg sambandet och Kill Bill-filmerna finns inte heller med bland de liknande filmerna som Imdb rekommenderar. Är jag verkligen helt ute och cyklar för jag kan väl inte ha varit först med denna tanke?

Bara promotionbilderna (se bilden på Zoe) som släppts i samband med filmen ger mig Kill Bill-vibbar. Nu ska jag ju såklart även se filmen innan jag verkligen kan fastställa min åsikt helt totalt men jag kommer nog inte ha jättehöga förhoppningar på den. Och då kan man väl bara bli positivt överraskad förhoppningsvis!

Om Hestia!

Det kanske inte är så många som reagerar på mitt nya bloggnamn så därför tänkte jag berätta varifrån detta kommer.

Den grekiska gudinnan Hestia.

Hestia var en jungrfugudinna i grekisk mytologi. Hon stod för den husliga härden, dvs elden men också för högstående moraliska kvaliteter. Hon beskrevs oftast som den gudinna som var frommast och vänligast och satt på en enkel tron av trä med en vit ulldyna och hon skapade inte ens ett emblem för sig själv. I den romerska mytologin kallades hon istället Vesta. Hon avbildades sällan i mänsklig form utan istället som en symbol, då oftast en brinnande eld. Hon var även den som tillbads först när man offrade i de gamla grekiska hushållen.

Hestia var även en av de tolv olympiska gudarna, även om det sades att hon gav sin plats till Hefaistos efter att han krävde en plats bland gudarna efter att han blivit utkastad. Då han höll gudarnas drottning Hera fängslad så gav Hestia sin plats till Hefaistos så att det inte skulle utbryta bråk eftersom hon själv hatade sådant.Jag är själv intresserad av mytologi, inte bara grekisk eller romersk utan även nordisk, afrikansk, indisk eller ja... vad som helst. Mytologi är något som intresserar mig och Hestia tycker jag oftast är en mycket bortglömd gudinna, speciellt med tanke på att hon ändå tillhörde Olympen. Men hennes egenskaper är något av det som gör att jag identifierar mig med henne. Hon är vänlig, avskyr bråk och stod dessutom för den husliga elden. Nu är det ju inte så att jag är någon typ av pyroman men det mysigaste jag vet är att ha levande ljus tända i lägenheten en höstkväll. Eller att grilla korv vid sjön på sommaren eller vid pulkabacken på vintern. Och jag älskar verkligen att elda i min kakelugn som står i vardagsrummet. Inte nog med det så älskar jag faktiskt att laga mat. Den husliga delen av mig iallafall. Eftersom härden numera är utbytt mot el-spis i de flesta fall så får man väl räkna det.Ny blogg!

Ja, det blev en ny blogg. Den andra bloggen hade fungerat alldeles utmärkt om det inte var för en liten sak. Jag hade råkat registrera den under fel mailadress, vilket även gjorde att jag inte kunde validera den och därmed inte logga in på den igen. Nej, jag är inte korkad, inte heller glömsk och jag kan min emailadress i vanliga fall. MEN! Jag hade råkat registrera med hotmail.com istället för hotmail.se som jag faktiskt har!

Lätt hänt säger en del. Extremt jobbigt säger andra. Jag håller med båda!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0