Styrka

Var på en kanonföreläsning idag av en kvinna från Tyskland som berättade hur hon fått genomlida en depression, arbetslöshet och skilsmässa genom att bara skita i allt och ge sig ut på en jorden runt-resa för att läsa på en massa mytologi och historia, för att sedan bli författare. Jag ska försöka hitta lappen där hennes namn står för ni borde kolla upp henne. Dessvärre har jag glömt hela hennes namn just nu, men ska ta reda på det. Hennes förnamn var iallafall Nicole. 


Iallafall så började Nicoles historia med att hon blev uppsagd när finanskrisen tog sitt grepp om Europa. Att jobba var hela hennes liv. Hon jobbade som sekreterare åt ett bokförlag och jobbade med att ta fram mycket fakta inför granskningar och liknande och hon älskade sitt jobb. Att få sparken tog jättehårt på henne och när hon dessutom inte kunde hitta ett nytt gled hon sakta men säkert in i en depression. Hennes man hade ingen förståelse för hennes depression och tog det som att hon hade blivit lat. När Nicole försökte åstadkomma minsta lilla energi för att ens orka ta sig ur sängen på morgonen kallade hennes man henne värdelös och en lat kossa och sa att hon fejkade för att få slippa jobba. Men det skulle vara slut på det. Han tog ut skilsmässa för att slippa betala för att hon skulle ligga i sängen hela dagarna.

Nicole gick till en psykolog och en läkare och fick diagnos på att hon var deprimerad. Men Nicole visste ju att den enda lösningen var att hon skulle få ett jobb. Helst ett jobb som liknade det hon förlorat, men det var inte alls lätt. Större bokförlag hade inget intresse eftersom de större författarna oftast gjorde all sin research själva. Men läkarna var överens. Nicole var inte i skick för att jobba och sjukskrev henne, mot hennes vilja. Men apatisk som hon var sket hon i allt och ville inte bråka. Istället fortsatte hon söka jobb trots sjukskrivningen.

Men till slut var det som att Nicole kom till ett vägskäl. Antingen kunde hon fortsätta samma väg framåt och tuffa på all evighet tills hon kom dit hon tyckte hon skulle vara. Eller så kunde hon vika av och se vart de nya vägarna skulle föra henne. När hon vann en tävling till Kina visste hon att det var dags att skita i allt och bara följa med. Hennes stora intresse för mytologi och historia mättades rejält i Kina där hon sökte upp all information hon kunde hitta. Samtidigt skrev hon ner detta i ett anteckningsblock. Och en dag kom idén. Hon skulle renskriva anteckningarna, göra research och försöka få sin faktabok publicerad. Hon hade varit duktig på att skriva när hon gick i skolan.

Efter fyra nej och ett kanske hittade hon till slut ett förlag som ville ge ut boken, bara hon skaffade fler källor. Hon fick genast åka tillbaka till Kina och träffa forskare inom området som hon citerade i boken. Första boken sålde dock inte så bra. Den blev fack-litteratur för några elever på universitetet som läste Kina-studier.


Men idag har hon sålt flera miljoner böcker på bara 3 år. Hon har gett ut två barnböcker i Tyskland med mytologiska väsen som influens. Hon har gett ut 15 faktaböcker och har besökt halva jorden för att göra research. Hon kan titulera sig forskare, fotograf, författare och föreläsare och är absolut inte deprimerad längre!



Visst är det sjukt att människan kan bli nertryckt av samhället hon föddes i?! Men visst är det också underbart med starka människor!!


Kommentarer
Postat av: Jenny

Underbart att läsa såna historier om folk som räcker finger åt vad man borde göra och går sin egen väg och lyckas bättre än någonsin! Människor som den där Nicole inspirerar mig. :)

2012-05-30 @ 16:29:15
URL: http://paraworld.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0